SBFTT "Kral Übü" İzmir'de sahneledi

KRAL ÜBÜ
Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Tiyatro Topluluğu, Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi Avni Anıl Salonu'nda “Kral Übü”yü sahneledi.
 
Fransız yazar Alfred Jarry’nin dünyaca ünlü oyunu Kral Übü oyununda, Polonya Kralı Venceslas’a suikast düzenleyerek onu öldürüp yerine geçen Ana ve Baba Übü’den müteşekkil Übü Ailesi’nin hikayesi anlatılır.
 
Gerçeküstü ve absürd tiyatronun öncüsü, grotesk ve kara güldürü oyunların 'babası' sayılan Alfred Jarry, yaratmış olduğu Übü karakteri ile, 'insanlığın başına geçmiş olan burjuvazinin evrensel budalalığını, akıl almaz açgözlülüğünü, korkunç zorbalığını ve canavarlığını' olağanüstü bir başarıyla yansıtmış ve avangard tiyatro üzerinde derin etkiler yaratmıştır. 
 
Yoğun emekle hazırlanmış, 20 kişilik yüksek oyunculuk performansı gerektiren oyun, rejisi ve oyunculuklarıyla seyirciden tam not aldı. SBF Tiyatro Topluluğunu başarıları dolayısıyla kutluyor; oyunu izlemeye gelen üyelerimize bu günü bizimle paylaştıkları için teşekkür ediyoruz.
 
Mülkiyeliler Birliği İzmir Şubesi Yönetim Kurulu
 
Haber Fotoğrafı